Kouvolan karaokemestaruudet ratkotaan kesäkuussa – palkintona festariesiintyminen! | Wiinijuhlat

Kouvolan karaokemestaruudet ratkotaan kesäkuussa – palkintona festariesiintyminen!

Kouvolan Wiinijuhlat järjestää yhdessä kolmen kouvolalaisravintolan kanssa Kouvolan karaokemestaruuskilpailun.

– Karaokella on Kouvolassa pitkä historia ja vankka jalansija, sanoo Kouvolan Wiinijuhlien tapahtumapäällikkö Matti Lindholm.

Perinteikäs Ravintola Pyöreä Torppa aloitti karaoken vuonna 1992 ja vuonna 2008 ”Mutterissa” laulettiin Kouvolan karaokeklubin johdolla maailmanennätys Guinnessin Ennätysten kirjaan.

Nykyisin Kouvolassa lauletaan karaokea Pyöreän Torpan lisäksi myös muun muassa Jolene Happy Barissa torin laidalla ja The Bankin yhteydessä Jimmy Talent Clubilla.

Kaikki kolme ravintolaa ovat mukana touko-kesäkuussa järjestettävässä Kouvolan karaokemestaruuskilpailussa. Mestaruudet ratkotaan lopulta Kouvolan Wiinijuhlilla kisailtavassa finaalissa perjantaina 28. kesäkuuta.

Mestaruuksista kilpaillaan erikseen miesten ja naisten sarjoissa. Alkukarsinnat järjestetään Pyöreässä Torpassa, Jolenessa ja Jimmy Talentissa, joista jokaisesta valitaan finaaliin kaksi mies- ja kaksi naislaulajaa. Wiinijuhlien finaaliin pääsee näin ollen yhteensä kuusi miestä ja kuusi naista.

Mestaruuspokaalien lisäksi finaalin voittajat saavat ikimuistoisen elämyksen, sillä he pääsevät laulamaan yhdet kappaleet Wiinijuhlien päälavalle tuhansien katsojien eteen!

Suoritukset arvioidaan sekä alkukarsinnoissa että finaalissa tuomariston toimesta.

– Pääpalkinto on voittajilleen ”kerran elämässä”-luokkaa: lauantai-ilta, festivaalin päälava ja tuhansia katsojia. Tuomaristot arvioivat muun muassa laulusuoritusta, mutta myös esityksen viihteellisyyttä ja lavaesiintymistä.

Karaokea lauletaan Wiinijuhlien yhteydessä myös muuten, kun Hotelli Sommelon yläkerran ravintola palvelee koko festarin ajan karaokeravintolana.