Riesling, Italia ja Bubbles – nämä viinit Wiinijuhlilla! | Wiinijuhlat

Riesling, Italia ja Bubbles – nämä viinit Wiinijuhlilla!

Ensimmäiset Kouvolan Wiinijuhlat juhlitaan tulevana viikonloppuna Kuusankosken rantapuistossa.

Wiinijuhlilla nautitaan kotimaisten eturivien artistien lisäksi myös monipuolisesta juoma- ja ruokatarjonnasta. Viinitarjonnan pääteemoja on kolme: riesling, Italia ja bubbles.

– Riesling on suomalaisten tämän hetken suosikkiviini ja Italia suosituin viinintuottajamaa. Kolmas teema, eli kuohuvat, taas sopii hienosti luvattuun hellekeliin, Wiinijuhlien tapahtumapäällikkö Matti Lindholm sanoo.

Talon wiinit ovat espanjalainen Mucho Masin tuoteperhe, josta löytyy omansa niin valkoisena, punaisena, roseena kuin kuohunakin.

Rieslingejä löytyy kolmesta eri maasta ja mukana on myös yksi kiinnostava tulokas, pink riesling sekä yksi alkoholiton riesling. Italialaisista viineistä tarjolla on niin valko-, puna- kuin roseviiniäkin.

Kuohujuomista ykköstuote on kuiva italialainen Alberto Nani Prosecco, jota tarjoillaan niin 12 senttilitran lasista, normaalista 75 senttilitran pullosta sekä isosta 150 senttilitran magnum-pullosta.

Talon wiinejä saa miltei kaikilta alueen myyntipisteiltä. Niiden lisäksi Alberto Nanilla on oma myyntipiste, jossa on myös muita italialaisia viinejä. Festarialueella viinit on jaettu kolmen pääteeman mukaisesti omiin myyntipisteisiin.

Wiinijuhlien pääyhteistyökumppani on Olvi ja alueella nautitaankin monipuolisesti itsenäisen suomalaisen panimon tuotteita.

Alueella myydään myös Panimo Hopan tuotteita, The Bankin slush-juomia ja italialaisiin biodynaamisiin luomuviineihin erikoistuneen Uvanudan viinejä. Huvillan tapaspisteellä on myynnissä myös yllätysviinejä!

Wiinijuhlien wiinit 2024

VALKOVIINIT

Ca Del Lago Pinot Grigio (ITA)
Raikas, hedelmällinen, herkullinen tasapaino päärynänpisaroita, valkoisia persikoita sekä vivahde seljankukkaa. Dal Vulcano Fiano (ITA)
Raikas ja kuiva valkoviini, jolla mineraalinen luonne vulkaanisen maaperän ansiosta. Vivahde hunajaa ja hasselpähkinää sekä trooppisten hedelmien makua. Blue Fish Dry Riesling
(GER)
Kuiva, erittäin hapokas ja hedelmäinen viini. Tuoksussa omenaa, rapsakkaa sitrushedelmää sekä karambolaa. Maussa yhdistyvät kuivan omenaisuus sekä mineraalisuus.

Ninja Kicks Riesling 
(GER)
Puolikuiva ja hapokas riesling. Maku viheromenainen, sitruksinen, persikkainen, aprikoosinen ja päärynäinen. Mucho Mas White
(ESP)
Puolikuiva ja keskihapokas valkoviini. Maku sitruksinen, persikkainen ja aprikoosinen.

Rabl Steinterassen Riesling (AUT)
Kuiva ja hapokas riesling. Maku aprikoosinen, sitruksinen, hunajameloninen, yrttinen, mineraalinen sekä hennon kukkainen. Donatushof Saar Riesling Feinherb
(GER)
Tuoksussa kypsää trooppista hedelmää ja omenaa. Runsaassa, hedelmäisessä maussa yhdistyvät tyylikkäästi makeus ja hapokkuus.

Weinhof 519 Pink Riesling
 (GER)
Puolikuiva, hapokas pink riesling. Maku kypsän greippinen, vadelmainen, mineraalinen sekä hennon petrolinen. Jacob’s Creek Riesling
 (AUS)
Kuiva ja erittäin hapokas riesling. Maku viheromenainen, trooppisen hedelmäinen, kypsän greippinen sekä hennon petrolinen. Jacob’s Creek UnVined Riesling 
(AUS)
Puolimakea ja hapokas riesling. Maku viherpäärynäinen, aprikoosinen, kevyen limettinen sekä hennon kukkainen.

KUOHUVIINIT Alberto Nani Prosecco (ITA)
Kuiva ja keskihapokas kuohuviini. Maussa yhdistyvät päärynäisyys, persikkaisuus, kypsä sitruunaisuus sekä hento mausteisuus. Henriot Champagne Brut Souverain
(FRA)
Erittäinen kuiva ja hapokas samppanja. Maussa yhdistyvät mineraalisuus, sitruksisuus sekä hedelmäisyys.

Mucho Mas Rose 
(ESP)
Puolikuiva ja keskihapokas rosekuohuviini. Maussa yhdistyvät mansikka, vesimeloni, klementiini, punaherukka, lime sekä vivahde toffeeta. Mucho Mas Sparkling
(ESP)
Kuiva ja hedelmäinen kuohuviini. Hienovaraiset paahdetun vanilijan ja briossin tuoksut tasoittavat tietä kypsien sitrushedelmien ja kivihedelmien makuun, jota täydentää kermainen lopputulos. Voga Prosecco DOC Spumante Rosato Extra Dry Millesimato (ITA)
Kuiva ja hapokas rosekuohuviini. Maussa yhdistyvät mansikkaisuus, villivadelmaisuus, sitruksisuus sekä persikkaisuus. Dignitat Cava Brut 
(ESP)
Erittäin kuiva ja hapokas kuohuviini. Maku sitruksinen, persikkainen sekä kukkainen. PUNAVIINIT Aristocratico Appassimento (ITA)
Täyteläinen ja tuhti viini, jossa pehmeät tanniinit. Maussa yhdistyvät kirsikka, punaiset marjat, tupakka, tammi sekä suklaa.

Barbanera Chianti Riserva (ITA)
Tämän Sangiovese-vetoisen punaviinin makumaailmassa on kypsää punaista marjaa ja reilua mausteisuutta. Rikas ja tasapainoinen makumaailma.

Mucho Mas Red (ESP)
Aromaattisessa tuoksussa tummia marjoja. Maku on hedelmäinen, mineraalinen jossa häivähdys kaakaota.


ROSEVIINIT Cecilia Beretta Chiaretto di Bardolino Doc Classico
(ITA)
Kuiva ja keskihapokas roseviini. Maussa yhdistyvät kirsikkaisuus, hedelmäisyys ja mineraalisuus


Lisäksi alueella on Uvanudan viininmyyntipiste.